Kempunan Lagi Nak Lihat Perlawanan Piala Malaysia Di Stadium Bukit Jalil

loading...


Perlawanan akhir piala Malaysia 2017 akan diadakan di stadium Shah Alam melalui pemutusan daripada Usahasama Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia (FMLLP).

Bagi memberi laluan kepada pasukan Malaysia ke Sukan SEA, FMMLP telah meminda tarikh serta lokasi perlawanan akhir piala Malaysia yang sepatutnya berlangsung pada 28 Oktober.

Namun demikian, 4 November 2017 iaitu tanggal baru bagi perlawanan akhir piala Malaysia tidak dapat diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil kerana stadium tersebut telah ditempah untuk acara lain.

Perkara ini nyata telah menghampakan ramai peminat sukan bola sepak yang mengharapkan perlawanan akhir dilangsungkan di Stadium Nasional.

Stadium Nasional juga ditutup kerana proses membaik pulih yang dilakukan untuk Sukan SEA dan Sukan Para ASEAN.

Selain itu, Stadium Nasional juga terlibat dalam penjenamaan baru Bandaraya Sukan KL, yang akan melalui tiga fasa bagi menjadikan satu mercu tanda baru negara.

Firma seni bina terkenal dunia iaitu Populous ini merupakan syarikat yang akan mengubah imej Stadium Nasional. Satu firma yang terkenal dengan rekod cemerlang dalam mereka bentuk Stadium Emirates milik pasukan Arsenal, Stadium Olimpik London, serta Stadium Yankees di New York.

Kecemerlangan Stadium Nasional menjadi venue upacara pembukaan dan penutup Sukan SEA menyebabkan peminat bola sepak berharap perlawanan bola sepak diadakan di stadium tersebut.

Kelengkapan baru yang ada di Stadium Nasional seperti padang baru, ciri-ciri moden yang beru dipasang menjadikan ia seolah-olah sempurna untuk dijadikan lokasi bagi sesebuah perlawanan bola sepak.

Ianya juga seakan-akan mensia-siakan kemudahan baru yang ada di Stadium Nasional itu dengan mengadakan acara selain bola sepak di stadium tersebut.

Sumber : Stadium Astro

Lagi Yang Viral

Powered by Blogger.