Bosan Dalam Tren? Ini 5 Perkara Korang Boleh Buat Dengan Smartphone Kat Tangan. Confirm Terhibur!

loading...


“Alamak, kena pergi Cyberjaya naik motor sebab parking susah tapi hujan pulak. Nak drive malas, naik tren je lah!”

Jarak rumah korang ke Cyberjaya tu boleh tahan jauh. Kalau drive mau 40 minit gak tolak tambah jammed dan banyak kereta, mesti kena bawak secara tenang, perlahan dan penuh kesabaran. Kalau tak pergi tak boleh jugak, nak jumpa client ni!



Jadi, hanya ada satu je cara mudah untuk korang pergi Cyberjaya iaitu naik tren! Tapi, naik tren pun ambik masa lebih kurang 30 minit, lama gak tu! Haa, untuk elakkan rasa bosan, admin kongsikan 5 perkara korang boleh buat dengan smartphone kat tangan masa dalam tren. Dengan plan UMI30 dari U Mobile, semua tu korang boleh buat sebab diorang tawarkan Unlimited data dan banyak lagi! Jom try!


1. Baca surat khabar, buku atau e-news. Tambah pengetahuan am korang!




Sedar atau tak, generasi masa kini kurang pengetahuan am dan isu semasa. Waktu dalam tren macam ni korang patut manfaatkan dengan baca surat khabar, buku dan e-news kat phone korang. Dengan tawaran data 7.5GB dari plan UMI30 U Mobile, boleh korang baca e-news dalam tren tiap hari!

2. Main game




Korang yang gila game jangan cakap la, phone tu kalau boleh nak lekat kat tangan! Kalau korang naik tren sorang dan takde apa nak buat, boleh main game Mobile Legend, Candy Crush, Subway Surf atau macam-macam lagi dengan data pantas 7.5GB dengan plan UMI30 dari U Mobile tiap bulan. So, takde masalah main game tanpa lag lagi lepasni!

3. Ambik gambar pemandangan dari atas landasan




Korang yang expert ambik gambar atau pandai bab-bab editing gambar ni mesti taknak lepaskan peluang ambik gambar dari atas landasan kan? Gambar pemandangan waktu pagi atau petang memang lawa kalau diambil dengan penuh kepakaran.

Edit kasi cun, sharp dan letak filter sikit lepastu share la kat akaun media sosial korang dengan data tanpa had App-Onz untuk laman sosial Facebook, Instagram dan Twitter, fuhh mesti banyak ‘Like‘!

4. Stream movie online atau video kat media sosial




Kaki movie online atau streaming video YouTube dan Facebook wajib siap sedia dengan earphone dalam beg. Bosan-bosan sambil tunggu 5 stesen lagi, boleh la tengok episod lepas drama Korea kegemaran korang tu dengan data 2.5GB percuma untuk stream YouTube dari plan UMI30 U Mobile tiap bulan. Kalau korang naik tren sebelum 10 pagi, dapat tengok YouTube dengan data tanpa had percuma!

5. Dengar lagu




Daripada dengar bunyi tayar tren bergesel, baik korang dengar lagu! Sekarang, nak stream lagu pun senang bila ada data tanpa had percuma untuk Music-Onz tiap bulan kan? Boleh stream lagu daripada 21 partner U Mobile seperti Spotify, JOOX dan banyak lagi!

Tau tak dengar lagu ni boleh memberi ketenangan dari ketegangan hati dan fikiran? Haa, layan perasaan korang tu sambil dengar lagu dan melihat view luar. Tenang je kan?

Sekarang, korang boleh dengar lagu, layan media sosial dengan data Unlimited percuma setiap hari. Macam mana?




Untuk korang yang suka dengar lagu, layan media sosial dan tengok video, U Mobile tawarkan plan Unlimited Power Prepaid dengan data percuma setiap bulan! Bukan tu je, kalau korang langgan Unlimited Mobile Internet 30 (UMI30), korang akan dapat pelbagai manfaat istimewa dan banyak lagi!
Korang akan dapat ciri App-Onz, dengan syarat top-up RM10 buat pertama kali untuk pelanggan baru Unlimited Power Prepaid. Bagi pelanggan sedia ada, korang hanya perlu kekalkan nombor telefon sentiasa aktif dengan top-up minimum RM5. Lepastu, korang boleh enjoy layan media sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram!

Selain tu, pelanggan UMI30 jugak boleh stream unlimited YouTube videodengan data Unlimited tengah malam dari jam 2 pagi ke 10 pagi. Memang sesuai untuk korang yang suka berjaga malam-malam kan?

Bukan itu je, siapa guna Waze pun dapat data tanpa had percuma bagi memudahkan korang travel sana sini tanpa risau data habis, takde la slow connection korang tu nanti! Bestkan? Tunggu apa lagi? Jom ke cawangan U Mobile terdekat dan enjoy pelbagai tawaran yang hebat dan banyak lagi dari U Mobile! Hidup mesti ada Onz!

Lagi Yang Viral

Powered by Blogger.